ua en ru

Спікер Конгресу США Бейнер відмовився від зустрічі з делегацією РФ щодо Сирії

Спікер Палати представників Конгресу США Джон Бейнер відмовився зустрічатися з делегацією російських парламентаріїв. Раніше російські парламентарії мали намір провести зустріч із заокеанськими колегами з питання ситуації в Сирії.

В ході зустрічі російська сторона хотіла переконати конгресменів відмовитися від планів почати військову операцію проти режиму Башара Асада.

"Спікер відхилив запит російського посольства", - заявив прес-секретар Бейнера.

Про те, що російський парламент планує направити делегацію в конгрес і Сенат США для врегулювання сирійського питання, повідомляла раніше спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко. Вона відзначала, що Держдума та Рада Федерації висловлюють "велику стурбованість навколо ситуації в Сирії". Силове втручання інших країн у справи Сирії без резолюції ООН, на її думку, неприпустимо.

"Ми хочемо звернутися до сенаторів і конгресу, щоб вести діалог з нашими партнерами, щоб детальніше висловитися, увійти в діалог. Ми хочемо більшого порозуміння між парламентами", - сказала вона. Голова ради федерації додала, що Росія розраховує на те, що конгрес займе зважену позицію.