ua en ru

Спецслужби США шпигували за урядом Японії, - Wikileaks

Спецслужби США шпигували за урядом Японії, - Wikileaks Фото: прем'єр Японії Сіндзо Абе

В список цілей спецслужб увійшли міністри, Банк Японії, Mitsubishi і Mitsui

Агентство національної безпеки (АНБ) США шпигунило за офіційними особами і компаніями Японії. Про це свідчать дані, оприлюднені Wikileaks, передає Deutsche Welle.

Організація Wikileaks оприлюднила документи, які, за твердженням сайту, підтверджують факт шпигунства за японськими офіційними особами та компаніями з боку Агентства національної безпеки (АНБ) США. Серед представлених матеріалів - чотири передбачуваних звіту АНБ з позначкою "цілком таємно", в яких зафіксована інформація про конфіденційні дискусіях японських чиновників з приводу міжнародної торгівлі і політики у сфері захисту клімату.

Один з цих звітів містить позначку про те, що АНБ поділилася цією інформацією з Австралією, Канадою, Великобританією і Новою Зеландією. Сайт Wikileaks також оприлюднив список із 35 цілей АНБ для телефонного прослуховування в Японії. Серед них - Кабінет міністрів Японії, співробітники Банку Японії, телефонні номери міністерства фінансів і торгівлі країни, а також ряду відділів компаній Mitsubishi і Mitsui.

Уряд Японії поки ніяк не прокоментувало цю інформацію. Раніше сайт Wikileaks оприлюднив документи про стеження АНБ США за канцлерами Німеччини і Президентами Франції.