ua en ru

Спецслужби РФ в 2011 р. мали в своєму розпорядженні запис розмови сина і матері Царнаєвих про джихад, - слідство

Російські спецслужби ще в 2011 р. мали в своєму розпорядженні запис телефонної розмови між одним з братів Царнаєвих, які підозрюються в організації теракту в Бостоні, й матір'ю, в якому вони віддалено стосувалися теми джихаду, передає Associated Press з посиланням на анонімне джерело, близьке до розслідування.

Джерело уточнило, що запис був переданий американській стороні кілька днів тому в рамках справи про розслідування терактів у США. За його словами, запис послужить вагомою підставою для проведення більш детального розслідування щодо сім'ї Царнаєвих.

Крім цього існує запис другої розмови, на якому мати підозрюваних Зубайдат Царнаєва спілкується з проживаючим на півдні Росії чоловіком, щодо якого Федеральне бюро розслідувань США веде перевірку на предмет причетності до терористичної діяльності.

Раніше стало відомо, що ім'я З.Царнаєвой вже фігурувало в антитерористичних списках американських спецслужб.

Нагадаємо, брати Джохар і Тамерлан Царнаєви підозрюються у скоєнні вибухів під час Бостонського марафону і перестрілці в кампусі Массачусетського технологічного інституту. В результаті двох вибухів в Бостоні, скоєних 15 квітня 2013 р., загинули три людини, близько 200 постраждали. Стрілянина в Массачусетському інституті забрала життя одного поліцейського.

Читайте також: Брати Царнаєви планували влаштувати вибухи на Таймс-сквер у Нью-Йорку, - джерело