ua en ru

В Одесі СБУ викрила угруповання контрабандистів зброї

В Одесі СБУ викрила угруповання контрабандистів зброї Фото: СБУ (сайт відомства)

Під час обшуків вилучено велику кількість нарізної вогнепальної зброї

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили в Одесі організоване угруповання, що спеціалізувалося на контрабанді та продажу вогнепальної зброї на території держави. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, двоє мешканців обласного центру організували незаконне переправлення із країн західної Європи та США комплектуючих до стрілецької зброї.

"Товар" ділки отримували через сервіси міжнародного поштового зв’язку. Надалі у помешканні одного з учасників угруповання зловмисники збирали зразки озброєння для продажу. Клієнтів підшукували через спеціалізовані форуми в Інтернеті", - вказано у повідомленні.

В Одесі СБУ викрила угруповання контрабандистів зброїВ Одесі СБУ викрила угруповання контрабандистів зброїВ Одесі СБУ викрила угруповання контрабандистів зброїВ Одесі СБУ викрила угруповання контрабандистів зброїВ Одесі СБУ викрила угруповання контрабандистів зброїВ Одесі СБУ викрила угруповання контрабандистів зброї

Фото: зброя

Зазначається, що під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи було вилучено велику кількість нарізної вогнепальної зброї та комплектуючих іноземного виробництва, а також набої різного калібру. Усе це передано на експертизу.

Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ст. 201 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Операція із викриття підозрюваних проводилась спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

Крім того, у місті Подільськ (Одеська область) співробітники СБУ вилучили у місцевого жителя зброю та боєприпаси. Під час санкціонованих обшуків у будинку зловмисника правоохоронці вилучили револьвер системи Наган та бойову гранату Ф-1 із запалом, а також набої калібру 5,45 та 9 мм. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше у Києві затримали членів ОЗУ за виготовлення і збут зброї.