ua en ru

Спецслужби РФ "тримають на контролі" українських військових, які служили в Криму , - правозахисники

Спецслужби РФ "тримають на контролі" українських військових, які служили в Криму , - правозахисники Фото: ФСБ Росії (wikimedia.org)

Спецслужби РФ після анексії Криму отримали доступ до баз даних українських військових

Спецслужби Російської Федерації "тримають на контролі" українських військових, які служили в Криму. Про це заявила керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, повідомляє "Крим.Реалії".

Так, Скрипник заявила, що російські спецслужби після анексії півострова отримали доступ до баз даних українських військовослужбовців, що служили в Криму, і "тримають їх на контролі".

"Як показує справа "українських диверсантів", ще невідомо, для чого інформація може бути використана і хто стане черговою жертвою", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя повинен оголосити вирок українському журналістові Миколі Семені 22 вересня.

18 вересня, на засіданні відбулися дебати сторін, сам Семена виступив з останнім словом. Сторона звинувачення попросила для кримського журналіста покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, але з відстрочкою виконання на три роки. "Прокурор" Світлана Будинська також зажадала заборонити Семені займатися будь-якою публічною діяльністю протягом трьох років.