ua en ru

Спецслужби Молдови затримали найманця, який воював за бойовиків на Донбасі

Спецслужби Молдови затримали найманця, який воював за бойовиків на Донбасі Фото: у Молдові затримали найманець, який воював на боці бойовиків на Донбасі

Чоловікові загрожує термін від 3 до 7 років

Служба інформації і безпеки Молдови (SIS) затримала чоловіка, який воював у складі незаконних збройних формувань на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба SIS.

Згідно з повідомленням, наприкінці минулого тижня службою безпеки та Кишинівської прокуратурою був проведений комплекс слідчих дій, за результатами яких був затриманий 22-річний уродженець Флорештського району Республіки Молдова

Проти підозрюваного було порушено кримінальну справу за статтею 141 КК РМ "Найманство". Йому загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі. Ордер на утримання підозрюваного під вартою терміном до 30 днів був виданий молдавським судом 5 грудня. Повідомляється, що чоловік визнав свою провину.

"Хоча найманство є відносно новим явищем для нашої країни, все більше і більше громадян підозрюються у подібних злочинах", - відзначають в прес-службі.

Нагадаємо, що 5 грудня на блокпосту в зоні АТО затримали чиновника самопроголошеної "Луганської народної республіки", він працював в адміністрації міста Красний Луч, що знаходиться на окупованій території.