ua en ru

Спецпрокурор СШАготовий до письмових свідчень Трампа про втручання РФ у вибори

Спецпрокурор СШАготовий до письмових свідчень Трампа про втручання РФ у вибори Фото: Роберт Мюллер (flickr.com/Obama White House)

Слідчі з команди Мюллера поки не мають наміру вимагати від президента письмових відповідей про його можливі спроби перешкодити правосуддю

Спецпрокурор Сполучених Штатів щодо Росії Роберт Мюллер готовий прийняти від американського президента Дональда Трампа свідчення про втручання Росії в американські вибори під час виборчої кампанії в письмовому вигляді. Про це повідомили два джерела, знайомі із змістом листа, якого Мюллер надіслав юристам Трампа, передає The New York Times.

Водночас слідчі з команди Мюллера не мають наміру вимагати від глави Білого дому письмових відповідей на запитання про можливі спроби Трампа перешкодити правосуддю в рамках цього розслідування.

Як зазначає видання, з цього питання президент США може скористатися своєю прерогативою на конфіденційність листування і розмов глави держави, що ускладнить процес отримання від нього інформації у цій справі.

Нагадаємо, юрист Білого дому Дон Макган може покинути свій пост у найближчі місяці через справу про втручання Росії у вибори США. Раніше ЗМІ повідомили, що Макган добровільно співпрацює з командою спецпрокурора Мюллера і за останні 9 місяців зустрічався з ним щонайменше тричі.