ua en ru

Спецпідрозділ КОРД буде повністю сформований до жовтня 2017

Спецпідрозділ КОРД буде повністю сформований до жовтня 2017 Фото: спецпідрозділ Нацполиции КОРД

Фінансування формування спецпідрозділу здійснюється за рахунок держбюджету та донорської допомоги США

Особовий склад спеціального підрозділу Національної поліції КОРД (Корпус Оперативно-Раптової Дії) буде повністю сформований до жовтня 2017 року. Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.


"Повне формування особового складу Корду планується до жовтня 2017 року. Фінансування - за рахунок державного бюджету та донорської допомоги США. Партнери по розробці і забезпеченню, в тому числі, професійними інструкторами: спецназ Адміністрації США по боротьбі з наркотиками, спецназ Прикордонного патруля США і групи спеціального призначення дивізіону "Техаські рейнджери" Служба Маршалів США", - написав Аваков.

Крім того, сьогодні, 2 вересня, 35 бійців підрозділу поліції особливого призначення КОРД Одеської та Житомирської областей отримали сертифікати про проходження навчання.

За словами Авакова, з листопада 2015 по 2 липня 2016 в рамках відборів було подано 6739 анкет.

"Тестування кандидатів включало визначення рівня фізичної та вогневої підготовки, проведення психологічного тесту (MMPI-2), тестування розумових здібностей (ORG-Eiq), тесту на комунікабельність (індивідуальне інтерв'ю), проведення 5-денного курсу "Витривалості" (для групи "А"), а також 8-ми і 4-х тижневих курсів підвищення кваліфікації для груп "А" і "В" відповідно", - розповів він

Всього заплановано набрати в спецпідрозділ КОРД 2100 поліцейських (група "А" - 1079, група "В" - 329, логістика - 692). Група "А" - бойові загони спеціального призначення, "В" - захист свідків.

КОРД - абсолютно новий, єдиний і універсальний підрозділ особливого призначення Національної поліції. Основними його завданнями є затримання особливо небезпечних озброєних злочинців і організованих кримінальних груп, проведення спецоперацій по звільненню заручників.

Сьогодні разом з партнерами – послом США в Україні Марі вручили 35 сертифіката бійцям підрозділів поліції особливого признач...

Опубліковано Arsen Avakov 2 вересня 2016 р.

Раніше повідомлялося, що в Національній академії МВС пройшло урочисте вручення Сертифікатів випускникам курсу підготовки підрозділу КОРД. Окреме місце на заході було представлено техніці, яка прийнята на озброєння спецназом КОРД,