ua en ru

Спецоперація СБУ щодо затримання диверсантів: усі подробиці

Спецоперація СБУ щодо затримання диверсантів: усі подробиці Фото: спецпідрозділ "Альфа"

Один з бійців, який отримав поранення в ході спецоперації, помер

Спецоперація СБУ щодо затримання диверсантів була проведена вчора в Києві і в Харкові. Зокрема, у столиці за адресою вулиця Лайоша Гавро, 1а правоохоронці затримали двох громадян Росії і трьох громадян України.

Прес-секретар СБУ Олену Гітлянську повідомила у своєму Facebook про те, що під час затримання один з диверсантів чинив опір і застосував зброю, в результаті чого поранив двох співробітників спецпідрозділу "Альфа" і був знешкоджений вогнем.

"Пізно увечері 9 грудня 2015 року в результаті проведеної Службою безпеки спецоперації припинено діяльність диверсійно-розвідувальної групи, що діяла у низці міст України, в тому числі в Києві. Затримано двоє громадян Російської Федерації та троє громадян України. Ще один з членів ДРГ чинив опір із застосуванням автоматичної зброї, поранивши при цьому двох співробітників спецпідрозділу "Альфа" і був знешкоджений", - йдеться в повідомленні.

Пізно у вечорі 9 грудня 2015 року в результаті проведеної Службою безпеки спецоперації припинено діяльність диверсійно-р...

Posted by Гітлянська Олена on 9 декабря 2015 г.

Поранений боєць "Альфи" помер

Пізніше стало відомо про те, що один із співробітників "Альфа", який в ході спецоперації СБУ отримав поранення в голову і перебував у критичному стані, помер. Цю інформацію підтвердив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Вчора ввечері в Києві під час знешкодження диверсійно-терористичної групи загинув співробітник спецпідрозділу СБУ "Альфа", - повідомив він в Facebook.

Погиб, защищая Украину ! Наконец граждане Украины почувствовали, что Служба Безопасности Украины из послушного орудия ...

Posted by Антон Геращенко on 9 декабря 2015 г.

Спецоперація СБУ також проводилася в Харкові

На брифінгу керівник апарату СБУ Олександр Ткачук повідомив про те, що сьогодні вночі спецоперація СБУ щодо затримання диверсантів проводилася і в Харкові, в ході якої був затриманий ще один член диверсійно-розвідувальної групи. Він зазначив, що встановлена причетність затриманого до закладання вибухового пристрою біля суду в Харкові 6 грудня.

"Про затримання громадян РФ повідомлено в консульство Росії, їм надані адвокати, проводяться слідчі дії", - додав Ткачук.

Разом з тим, в посольстві РФ заявили про те, що про затримання росіян офіційних повідомлень там не отримували, і додали, що консульство працює над перевіркою цієї інформації.

СБУ допускає зв'язок диверсантів з російськими спецслужбами

Ткачук також заявив про те, що СБУ припускає зв'язок між затриманими вночі членами диверсійно-розвідувальної групи і російськими спецслужбами.

"Зараз перевіряється кілька версій, одна з них, слідство наразі не виключає, що ці затримані громадяни РФ, також пов'язані з російськими спецслужбами. Цю версію, поки що, не виключаємо", - заявив Ткачук.

Він також розповів, що ліквідований диверсант не один раз перетинав кордон України з РФ і мав три різних паспорта.

"При цьому російські спецслужби активізують діяльність в мирних містах, намагаючись скласти враження, що українські правоохоронці не здатні захистити своїх громадян", - додав керівник апарату.

У свою чергу Олену Гітлянську повідомила про те, що затримані члени ДРГ готували низку терактів у Києві.

"Готувався ряд терактів у Києві, однак зараз ми не можемо сказати більше деталей", - заявила Гітлянську.