ua en ru

Спецоперація "Полісся". Силовики відпрацювали захист кордону від прориву мігрантів

Спецоперація "Полісся". Силовики відпрацювали захист кордону від прориву мігрантів Фото: навчання Національної гвардії України (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: Ольга Белей

У Рівненській області проходять тактико-спеціальні навчання з попередження порушень державного кордону. Підготовка силовиків проходить в рамках спільної спеціальної прикордонної операції "Полісся".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ.

"Численні групи умовних порушників, які намагалися незаконно перетнути українсько-білоруський кордон, тренувалися стримувати силовики на Рівненщині. Тактико-спеціальні навчання пройшли в рамках спільної спецоперації "Полісся"", - йдеться в повідомленні.

За легендою навчань, працівники Державної прикордонної служби отримали інформацію, що на одній з автомобільних доріг на території Республіки Білорусь у бік українського кордону рухаються кілька сотень людей. Про інформацію відразу доповіли в Міжрегіональний координаційний штаб.

"Щоб протистояти нелегальним мігрантам, були залучені групи стримування, перекладачі, переговірники, фахівці повітряного моніторингу, рятувальники і медики", - уточнили у відомстві.

Навчання пройшли під керівництвом Державної прикордонної служби. Участь у ній взяли представники відомств Міністерства внутрішніх справ. Також залучалися військовослужбовці частини 3055 Національної гвардії України.