ua en ru

Спецоперація по податківцям часів Януковича готувалася рівно рік, - Матіос

Спецоперація по податківцям часів Януковича готувалася рівно рік, - Матіос Фото: Анатолій Матіос

Затримані податківці - перша ланка ланцюга

Спецоперація по затриманню податківців часів Віктора Януковича тривала рівно рік. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Рік, рівно рік. Ви, та й усі інші наші прихильників, а також критики, просто не уявляєте кількість виробленої моїми підлеглими каторжної роботи ... Мені важко вам переказати обсяг обробленої, проаналізованої та відібраної в якості доказу, інформації", - сказав Матіос.

Так, за словами Матіоса, десятки тисяч підприємств були примусово загнані в систему, яку придумав глава колишнього Міністерства доходів Алкександр Клименко спеціально для Януковича.

"Якщо нам вдасться розплутати справу до кінця, то ви побачите, що затримані нами екс-податківці - це перше, так зване низове ланка. Вони були всього лише інструментом примусу і отримували з "общака" сворованных грошей 0,02% від загальної суми вкрадених, в зоні їх відповідальності, грошей. Слідству потрібно не тільки оперативно, але і з доказами вийти на кінцевих бенефіціарів, які організовували роботу, змушували акумулювати і, використовуючи незаконні механізми, розподіляти спочатку себе і лише потім, трохи, в державний бюджет ті податкові надходження, які йшли через "майданчики", - заявив Матіос.

Нагадаємо, раніше Матіос анонсував нову хвилю розслідування проти екс-чиновників часів президентства Віктора Януковича.