ua en ru

Спецназ КОРД прийняв на озброєння бронеавтомобіль "Варта"

Спецназ КОРД прийняв на озброєння бронеавтомобіль "Варта"

В Національній академії МВС пройшло урочисте вручення Сертифікатів випускникам курсу підготовки підрозділу КОРД. Окреме місце на заході було представлено техніці, яка прийнята на озброєння спецназом КОРД, повідомляють українські видання.

Як зазначається, на майданчику були представлені три Спеціалізованих броньованих автомобіля для перевезення особового складу "ВАРТА".


СБА "ВАРТА" вироблені в Україні, виробник - Конструкторсько-виробниче підприємство "Українська бронетехніка". Автомобіль відноситься до класу MRAP (англ. mine resistant ambush protected - захищений від підриву і атак із засідок) - колісні бронемашини з посиленим протимінним захистом. Машина цього типу володіє великим дорожнім просвітом, V-подібним днищем, що дозволяє ефективно розсіювати енергію вибуху і добре протистоять осколкам, броньовий захистом захищає від стрілецької зброї, шасі, що дозволяє під вогневим впливом противника впевнено вивезти особовий склад у безпечне місце.

Наголошується, що машини типу MRAP застосовуються при переміщеннях особового складу по територіях, на яких діють різні бандформування, для перевезення VIP-пасажирів в умовах підвищеної терористичної небезпеки, для постачання віддалених опорних пунктів і гарнізонів та в інших подібних випадках. В США машини такого типу як OshcoshL-ATV (Оборонне замовлення США 54599 машин), MaxxPro (Оборонне замовлення США 9000 автомобілів) впевнено замінюють застарілі Humvee без протимінної захисту.

Також підкреслюється, що в СБА "ВАРТА" використовується спеціальне шасі, доопрацьоване для експлуатації в умовах жорсткого бездоріжжя. Шасі 4х4, з посиленою підвіскою, додатковим пакетом ресор, амортизаторів і централізованою системою підкачки шин.

СБА "ВАРТА" розганяється по шосе до швидкості 110 км/год. При цьому запас ходу по шосе складає до 1200 км.