ua en ru

Специфіка роботи трейдера на ринку Форекс

Специфіка роботи трейдера на ринку Форекс

Професія торгового трейдера останнім часом набула особливої популярності, але не всі знають, у чому конкретно полягає задача спеціаліста і в яких умовах він працює.

Тому ми постараємося розібратися з цим питанням і зрозуміти, підходите ви на місце учасника ринку Форекс чи ні.

Специфіка роботи форекс-трейдера

Тим, хто вивчав англійську мову, ясно, що трейдер перекладається як "торговець". Його завдання полягає в спекуляції на біржі та позабіржові ринкових майданчиках для отримання певної прибутку. Іншими словами, це звичайний торговець, який купує актив дешевше, ніж продає його. В якості цього активу можуть виступати цінні папери, валюта, векселі, дорогоцінні метали, зернові культури, акції, індекси світових фондових бірж і так далі.

Трейдер може діяти в двох напрямках:

  1. Робота на самого себе. У такому випадку гравець самостійно обирає брокера, який надасть йому доступ до міжнародного ринку, торговий термінал, а також необхідні інструменти для торгівлі. Залишиться зареєструвати рахунок Australian Forex simulation і почати торгівлю. До переваг даного напряму можна віднести можливість самостійного вибору часу для торгівлі і отримання прибутку в повному обсязі. Втім, робота на самого себе має і певні недоліки у вигляді підвищених ризиків і функціонування з обмеженим капіталом.
  2. Робота на компанію. При виборі цього напрямку трейдер влаштовується в дилінговий центр або брокерську організацію, де веде роботу від її імені та її грошовими ресурсами. Дохід трейдера в цьому випадку обчислюється у вигляді певного проценту від заробітку. Деякі компанії додатково передбачають оклад для своїх працівників, який не змінюється з часом. До переваг роботи на компанію можна віднести той факт, що спекулянт ризикує не власними заощадженнями, а грошима компанії. Але для того, щоб влаштуватися на роботу в серйозну компанію, трейдер повинен проявити себе відповідним чином і набратися практичного досвіду.

Є ще один альтернативний спосіб торгівлі, при якому трейдер управляє грошима і засобами, які йому надали інвестори. В цьому випадку гравець отримує відсоток від отриманого прибутку, а його клієнти — суму доходу за вирахуванням комісійних витрат управителя. У цьому випадку стаж роботи також відіграє важливу роль, адже вкладники навряд чи будуть довіряти свої гроші торговцю без відповідної компетенції.

Аналіз необхідних якостей

Відразу варто відзначити, що спеціальність форекс-трейдера підійде не кожному бажаючому. До основним вимогам, що пред'являються до професії, варто віднести швидку реакцію на непередбачувані ситуації, повний контроль над власними емоціями. Психічно неврівноваженим гравцям, які відчувають потяг до азартних ігор на валютному ринку робити нічого. Тут вони лише витратять свої гроші, так і не зумівши домогтися конкретного результату.