ua en ru

Фахівці "Житомиргазу" щомісяця обстежують до 7 тис. км газових мереж

Фахівці "Житомиргазу" щомісяця обстежують до 7 тис. км газових мереж Фахівці "Житомиргазу" щомісяця обстежують до 7 тис. км газових мереж

Газовики щодня перевіряють технічний стан і герметичність системи

Щоб підтримувати систему в робочому стані, фахівці компанії "Житомиргаз" щомісяця обстежують до 7 тис. км газових мереж. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Для цього газовики щодня перевіряють технічний стан і герметичність системи, виконують комплексне приладове обстеження на цілісність ізоляції, а також перевіряють газопроводи на виток газу. Один раз на місяць вони проводять технічний огляд 2,4 тис. газорегуляторних пунктів, де перевіряють тиск газу, засоби вимірювальної техніки, електроосвітлення і громовідводи.

Незважаючи на істотне зростання ціни на газ в останні роки, тарифна виручка компанії залишається незмінною. Так, від вартості 6,8 гривень за кубометр газу, компанія отримує всього 77 копійок, решта – це вартість газу як товару.

"Через постійний дефіцит коштів, компанія не може забезпечити працівникам гідний рівень зарплати, що призводить до значного відтоку кадрів. У минулому році середня зарплата слюсаря була на 40% нижчою від середньої зарплати по області. Через це звільнилися 230 працівників робітничих професій, в яких компанія відчуває постійну нестачу", – розповідає начальник управління з персоналу ПАТ "Житомиргаз" Тетяна Шпирка.