ua en ru

Фахівці "Івано-Франківськгазу" проінструктували 300 тис. клієнтів

Фахівці "Івано-Франківськгазу" проінструктували 300 тис. клієнтів Фахівці "Івано-Франківськгазу" проінструктували 300 тис. клієнтів

Шляхи запобігання нещасних випадків на прес-конференції обговорили технічний директор ПАТ "Івано-Франківськгаз" Ігор Височанський спільно з начальником Управління ДСНС в області Володимир Чернецький, повідомляє прес-служба компанії.

Фахівці ПАТ "Івано-Франківськгаз" щороку з 15 вересня по 15 жовтня проводять місячник безпечного використання газу в побуті, а це близько 250 тематичних уроків у школах Івано-Франківської області і майже 300 тис. інструктажів споживачам. Крім того, працівники газового господарства протягом року здійснюють планово-технічне обслуговування газового обладнання в більш 250 тис. квартир прикарпатців.

"Використання побутових газових приладів при зниженні температури зовнішнього повітря, сильних поривах вітру та надмірних опадах вимагає постійного контролю наявності тяги в димових і вентиляційних каналах, у тому числі і при роботі опалювального газового обладнання в нічний час. Адже різкі зміни кліматичних умов можуть стати причиною виведення з експлуатації газових приладів з відводом продуктів згоряння в димохід, і як наслідок - отруєння чадним газом", - пояснює технічний директор ПАТ "Івано-Франківськгаз" Ігор Височанський.

Тому при сильних морозах і снігопадах споживачам необхідно позапланово проводити огляд димових та вентиляційних каналів, очищати їх від снігу та льоду, а також не забувати про перевірку та очищення каналів.

"Бажаючи заощадити, деякі споживачі намагаються проводити самовільну газифікацію, перестановку, заміну і ремонт газового обладнання. Проводити перепланування приміщень, де встановлені газові прилади, без узгодження з газовим господарством, вносити зміни в конструкцію газових приладів. Насправді - це перший крок до нещасного випадку. Довіряти ремонт і установку треба працівникам газового господарства або фахівців, які мають відповідні дозволи", - зазначив Ігор Височанський.