ua en ru

Фахівці "Чернівцігазу" за місяць зафіксували понад 50 тис. показань лічильників

Фахівці "Чернівцігазу" за місяць зафіксували понад 50 тис. показань лічильників

Працівники відділу інспектування та контролю ПАТ "Чернівцігаз" знімають контрольні показання лічильників з відповідною періодичністю

В серпні поточного року фахівці ПАТ "Чернівцігаз" зафіксували 52,5 тисячі контрольних показань лічильників газу у споживачів Чернівецької області. Щомісяця показання фіксуються в 20% від усіх домоволодінь, в яких здійснюється облік природного газу, повідомляє прес-служба компанії.

Працівники відділу інспектування та контролю ПАТ "Чернівцігаз" знімають контрольні показання лічильників з відповідною періодичністю, що визначається Кодексом газорозподільних систем та проводиться не рідше ніж раз на півроку.

Представники газорозподільної компанії звертаються до споживачів з проханням допускати їх до газових лічильників та з розумінням поставитися до необхідності звірки даних. Зафіксувати показання може слюсар, майстер або інший працівник газорозподільної компанії, під час проведення планово-технічного обслуговування, ремонту газового обладнання, при знятті лічильника на повірку та ін. Для підтвердження показань лічильника, працівники компанії можуть додатково здійснювати фотофіксацію приладів обліку на мобільні телефони.

"Більшість контрольних показань фіксуються за ініціативи газорозподільної компанії для коректності ведення розрахунків. Фахівці компанії проводять зняття контрольних показань і за заявами клієнтів. Така потреба виникає тоді, коли споживачі ігнорують свій обов’язок щодо передачі показань лічильника", - розповідає директор комерційний ПАТ "Чернівцігаз" Михайло Гаврилюк.