ua en ru

Фахівці "Чернігівгазу" перевірили стан газового обладнання у будинках понад 115 тис. клієнтів

Фахівці "Чернігівгазу" перевірили стан газового обладнання у будинках понад 115 тис. клієнтів Фахівці "Чернігівгазу" перевірили стан газового обладнання у будинках понад 115 тис. клієнтів

З січня по жовтень 2016 року «Чернігівгаз» провів планово технічне обслуговування понад 115 тис. будинків жителів Чернігівської області. В ході робіт газовики виявили 634 порушення, пов'язаних з небезпекою для життя при користуванні газом, в результаті чого подача газу до приладів була припинена, повідомляє прес-служба компанії.

Серед зафіксованих порушень - 422 випадки використання несправного газового обладнання, 190 - самовільно встановлені прилади, 19 - відсутність тяги в димовому або вентиляційному каналах, 3 - втручання в роботу димовентканалів.

«З одного боку, з введенням межі експлуатаційної відповідальності держава закріпила право господаря самому відповідати за безпеку споживання газу у власному будинку і визначатися які послуги йому потрібні, а з іншого - залишила нам ліцензійні повноваження щодо підтримки газорозподільних мереж у належному стані їх розвитку. Поки що ми повинні виконувати роботи з планово-технічного обслуговування газового обладнання, але цілком імовірно, що в майбутньому це буде платне обслуговування за заявками, а виконавцем робіт на договірних підставах зможе бути будь-яка компанія», - зазначив технічний директор «Чернігівгазу» Віталій Черчович.