ua en ru

РПЛ при резолюції по Україні використовували в кон'юнктурних цілях для підкріплення необгрунтованих політпретензій, - МЗС РФ

Резолюція щодо ситуації в Україні, яку прийняла Рада з прав людини, свідчить про те, що організацію використовували в кон'юнктурних цілях.

Резолюція щодо ситуації в Україні, яку прийняла Рада з прав людини, свідчить про те, що організацію використовували в кон'юнктурних цілях. Про це йдеться в коментарі прес-служби Міністерства закордонних справ Росії щодо прийняття на 26-й сесії Ради ООН з прав людини резолюції "Співробітництво і допомога Україні в галузі прав людини".

"На жаль, текст резолюції свідчить про те, що РПЛ використовували в кон'юнктурних цілях для висування і підкріплення необґрунтованих політичних і територіальних претензій, дискусія з яким в принципі недоречна. У ході консультацій ми закликали українську делегацію і тих, хто за нею стоїть, відмовитися від такого неконструктивний настрою і зосередиться на правозахисних питаннях. На жаль, наш заклик не був почутий", - йдеться в повідомленні.

В МЗС РФ відзначили, що українську ініціативу підтримала лише 23 держави з 47 членів РПЛ. В основному це країни Заходу, які зіграли непривабливу роль у дестабілізації обстановки на Україні, і їх традиційні союзники.

"Голоси "проти" резолюції і велика кількість " противсіхів " є красномовним свідченням неприйняття Радою односторонніх політизованих підходів", - додали в прес-службі.