ua en ru

Порятунок економіки обійдеться владі США в 90 млрд дол.

Згідно з оцінкою Мінфіну США, порятунок національного банківського сектора й інші дотації в рамках антикризових заходів коштуватимуть платникам податків не більше 90 млрд дол., повідомляє РБК daily з посиланням на Wall Street Journal.

Міністерство фінансів США переглянуло свої оцінки відносно втрат бюджету. Згідно з новим прогнозом, в результаті роботи програми TARP, гарантій по позиках від Федерального управління житлового будівництва, а також кроків ФРС США по викупу різних фінансових інструментів, заснованих на іпотечних заставах, американські платники податків втратять лише 89 млрд дол., повідомила Wall Street Journal.
Примітно, що роком раніше бюджетне управління конгресу і адміністративно-бюджетне управління при Президентові США оцінили втрати від урядових програм приблизно в 250 млрд дол. Проте місяць тому міністр фінансів США Тімоті Гайтнер вже заявив, що підтримка коштуватиме менше 1% ВВП, тобто менше, ніж 140 млрд дол. Для порівняння, нормалізація економічної ситуації після фінансової кризи в 1980-х роках обійшлася Білому дому в 3,2% ВВП.