ua en ru

Рятувальники повідомляють про високу пожежну небезпеку в Україні

Рятувальники повідомляють про високу пожежну небезпеку в Україні Ілюстративне фото (dsns.gov.ua)

Спостерігається висока пожежна небезпека в західних областях України

У понеділок, 16 квітня, у західних, Житомирській, Вінницькій областях надзвичайна (5 класу), на решті території-високий (4 класу), місцями надзвичайна (5 класу) рівень пожежної небезпеки. Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

У Київській області 16 квітня переважатиме висока (4 класу), в північних районах області надзвичайний (5 класу) рівень пожежної небезпеки.

Як повідомляється, причиною стало різке потепління та відсутність дощів. А ще погана сільська традиція - спалювати сухостій і торішню траву. Тому в цьому році в Україні зафіксували вже 6 тисяч пожеж на відкритій місцевості.

Синоптики повідомляють, що початок тижня в Україні буде теплим і сонячним. Найхолодніше буде в Одесі, там температура повітря буде не вище 14 градусів тепла, а найтепліше - на Заході України. У Львівській, Рівненській та Волинській областях температура повітря досягне 25 градусів тепла. Також тепло буде в Хмельницькій і Чернівецькій областях. Нічна температура не перевищить 12 градусів тепла.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Києві 14-16 квітня 2018 року очікується висока (4 класу) рівень пожежної небезпеки.

Фахівці закликають киян максимально обережно поводитись з вогнем, особливо у лісопаркових зонах, і нагадують про правила поведінки в випадку виникнення пожежі.