ua en ru

Рятувальники попереджають про небезпеку сходження лавин у двох областях України

Рятувальники попереджають про небезпеку сходження лавин у двох областях України Фото: лавина в Карпатах (dsns.gov.ua)

ДСНС попереджає про лавинну небезпеку 3 рівня

У двох західних областях України сьогодні, 5 грудня 2017 року, оголошено третій рівень лавинної небезпеки. Про це повідомляє прес-центр Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Попередження про лавинну небезпеку. За даними Укргідрометцентру, 5 грудня у високогір'ї Івано-Франківської та східній частині Закарпатської областей зберігається значна лавинна небезпека", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією ДСНС, згаданої лавинної небезпеки привласнений 3 рівень (при найвищому п'ятому рівні). При третьому рівні, за Європейською класифікацією, лавини можуть зійти на багатьох схилах навіть в умовах несильного впливу на снігові маси. На деяких схилах можуть зійти середні або великі спонтанні лавини.

Нагадаємо, сьогодні в Україні місцями очікується мокрий сніг. Температура повітря вдень становитиме від -1 до +4 в залежності від регіону.

Так синоптики очікують мінливу хмарність на сході України, температура повітря становитиме від 0 до +3, на півдні країни також без опадів - від +1 до +4, у Криму - від +2 до +4, мінлива хмарність. В західній Україні - мокрий сніг, повітря прогріється від -1 до +2. У центрі країни місцями мокрий сніг, прогнозується від 0 до +2, на півночі мокрий сніг, температура повітря складе від -1 до +2.