ua en ru

Рятувальники відшукали в Карпатах 4 заблукалих туристів

Рятувальники відшукали в Карпатах 4 заблукалих туристів Фото: один із заблукалих туристів у Карпатах (ДСНС)

Усі були без травм і ушкоджень

У Закарпатській області рятувальники відшукали чотирьох заблукалих у горах туристів. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Зазначено, що перше повідомлення про загублення людей у горах в оперативно-рятувальну службу надійшло о 12:20 3 лютого. За попередньою інформацією, в районі полонини Брецкул (напрямок г. Говерла), що в Рахівському районі, під час проходження туристичного маршруту втратили орієнтир та заблукали троє туристів, жителі м. Дубни Львівської області.

Для проведення пошукових робіт було залучено 10 рятувальників та дві одиниці техніки Лазещинського та Рахівського гірських пошуково-рятувальних відділень.

"Об 11:00 4 лютого лазещинським рятувальникам вдалося відшукати туристів. Медичної допомоги вони не потребували. О 14:00 туристи в супроводі рятувальників дісталися до с. Лазещина", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, ще одне повідомлення про загублення людини в горах того ж дня надійшло до рятувальників о 18:10: під час катання на лижах у районі полонини Драгобрат втратив орієнтир та заблукав 24-річний житель Рівненської області.

"Для проведення пошукових робіт було залучено семеро рятувальників Ясінянського гірського пошукового відділення і троє громадських рятувальників з однойменного курорту. Об 11:30 4 лютого туриста вдалося відшукати в колибі в урочищі Грегулець. Медичної допомоги чоловік не потребував. Далі його було доправлено до гірськолижної бази, що на курорті Драгобрат", - відзвітували в ДСНС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Італії на гірськолижному курорті Campo Felice неподалік Риму через сходження лавини загинуло двоє туристів, ще одого було травмовано.