ua en ru

SpaceX знову перенесла запуск корабля Dragon

SpaceX знову перенесла запуск корабля Dragon Ілюстративне фото (NASA)

Запуск космічного корабля планувався 30 квітня

Американська компанія SpaceX заявила про чергове перенесення запуску космічного корабля Dragon. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку SpaceX у Twitter.

За даними компанії, запуск ракети Falcon 9 з космічним кораблем Dragon відбудеться 1 травня, а не 30 квітня, як планувалося раніше.

Зазначається, що компанія завершила статичні вогневі випробування ракети Falcon 9. Запуск відбудеться на базі військово-повітряних сил США у Флориді.

SpaceX знову перенесла запуск корабля Dragon

Нагадаємо, раніше NASA заявило про перенесення запуску космічного корабля Dragon компанії SpaceX. В агентстві відзначили, що Falcon 9 і Dragon готові до запуску, але 30 квітня краще всього підходить для запуску через можливості МКС і механіку орбіти.

РБК-Україна писало, що американська компанія SpaceX провалила випробування двигуна для нового корабля Crew Dragon, на якому в майбутньому планують доставляти астронавтів на МКС і назад. Фінальний тест двигуна для корабля Crew Dragon завершився "аномалією" на випробувальній капсулі корабля.

Додамо, 17 квітня з космодрому Wallops у штаті Вірджинія стартувала ракета-носій Antares з космічним кораблем Cygnus, що має доставити вантаж на Міжнародну космічну станцію. Перша ступінь ракети-носія Antares була розроблена українськими фахівцями.