ua en ru

NASA відклало запуск космічного корабля Dragon

NASA відклало запуск космічного корабля Dragon Ілюстративне фото (NASA)

Запуск Dragon відклали до 30 квітня

Американське космічне агентство NASA заявило про перенесення запуску космічного корабля Dragon компанії SpaceX. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NASA.

Як повідомляється, запуск ракети-носія Falcon і космічного корабля Dragon, який відправиться до Міжнародної космічної станції (МКС), відклали до 30 квітня 2019.

В агентстві зазначили, що Falcon 9 і Dragon були готові до запуску раніше, але "30 квітня є найбільш прийнятною датою як для NASA, так і для SpaceX через обмеження можливості станції і механіки орбіти".

"Dragon планується запустити о 04:22 (11:22 за київським часом, - ред.) у вівторок, 30 квітня, на ракеті-носії Falcon 9 з 40-го космічного стартового комплексу на станції авіабазі Кейп-Канаверал у Флориді", - розповіли в агентстві.

Нагадаємо, 17 квітня з космодрому Wallops у штаті Вірджинія стартувала ракета-носій Antares з космічним кораблем Cygnus, що має доставити вантаж на Міжнародну космічну станцію. Перша ступінь ракети-носія Antares була розроблена українськими фахівцями.

Додамо, в березні космічний корабель Crew Dragon американської приватної аерокосмічної компанії SpaceX Ілона Маска успішно пристикувавсядо Міжнародної космічної станції.