ua en ru

SpaceX в 2019 році відправить перший пілотований космічний корабель до МКС

SpaceX в 2019 році відправить перший пілотований космічний корабель до МКС Фото: Falcon9 (twitter.com/spacex)

NASA планує відмовитись від російських космічних кораблів й переходити на приватних підрядників

В червні 2019 року Національне управління США з аеронавтики й дослідження космічного простору (NASA) вперше з 2011 року проведе пілотований пуск космічного корабля до Міжнародної космічної станції (МКС). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на SpaceNews.

Це стане першим пілотованим польотом багаторазового космічного корабля Crew Dragon до МКС, який на орбіту виведе ракета Falcon 9, розробкою якого займається компанія SpaceX. На його борту мають знаходитись астронавти Боб Бенкен й Дуглас Херлі.

Якщо запуск стане успішним, то у серпні 2019 року на космічному кораблі CST-100 Starline, що виготовляє компанія Boeing, на МКС будуть доставлені астронавти Ерік Бо й Ніколь Манн. У космос їх виведе ракета Starliner. Вже у січні 2019 року компанія Boeing проведе випробувальні польоти без астронавтів.

Видання наголошує, що у листопаді 2019 року закінчується контракт між РФ та NASA про доставку астронавтів на МКС. Ці кроки стануть початком відмови від російських "Союзів" та переходом на приватних підрядників.

Нагадаємо, у NASA оголосили імена астронавтів для місій SpaceX та Boeing. Астронавтами, які виконуватимуть місію на кораблі CTS-100 Starliner від Boeing у середині 2019 року стали: Ерік Бое (народився у Майамі), Ніколь Анапу Ман (з Каліфорнії) та Кріс Фергюсон (з Філадельфії), а на апараті Crew Dragon від SpaceX в політ відправляться астронавти: Боб Бенкен, Даг Харлі та Віктор Гловер.