ua en ru

Творець соцмережі "ВКонтакте" покинув РФ

Творець і глава соцмережі "ВКонтакте" Павло Дуров виїхав з країни, повідомив в ефірі телеканалу "Дощ" Леонід Парфьонов.

За відомостями журналіста, Дуров не має наміру повертатися до Росії. З командою соратників він знаходиться в Буффало (штат Нью-Йорк) і працює над новим проектом - створенням соцмережі для смартфонів під назвою Telegra.ph.

Пізніше прес-секретар соцмережі "ВКонтакте" Георгій Лобушкін спростував повідомлення російських ЗМІ про те, що Дуров емігрував до США. "Дуров не збирався і не збирається емігрувати з Росії. Він і команда працюють і продовжать працювати над проектом" ВКонтакте", - заявив він.

Нагадаємо, Дуров раніше був викликаний до Слідчого комітету у справі про наїзд на співробітника ДПС. Автомобіль Mercedes, що рухався по Центральному району Санкт-Петербурга, збив інспектора ДПС і прокатав його на капоті. Після цього водій показав непристойний жест і зник.

Учасники спільноти "Сині відерця" припустили, що за кермом Mercedes E350 з держномером О388МР98 перебував творець і глава "ВКонтакте" Дуров.

За фактом події було порушено справу за ч.1 ст.318 КК РФ (застосування насильства відносно представника влади). У прес-службі компанії інформацію про причетність бізнесмена до ДТП спростували, нагадавши, що П.Дуров не користується автомобілем.

Спостерігачі припустили, що інформаційна атака може бути спрямована проти П.Дурова з метою чинити тиск на бізнесмена. На тижні ці здогади знайшли непряме підтвердження, коли стало відомо про продаж 48% акцій, що належать співзасновник соцмережі В'ячеславу Мірілашвілі (40%) і Льву Левієва (8%).