ua en ru

Створення військового угруповання РФ у Білорусі носить наступальний характер, - Муженко

Створення військового угруповання РФ у Білорусі носить наступальний характер, - Муженко Фото: Віктор Муженко (wikipedia.org)

Глава Генштабу допускає збільшення чисельності угруповання

Створення військового угруповання Російською Федерацією у Білорусі носить наступальний характер. Про це заявив начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко в інтерв'ю виданню "Liga.net".

"Перше і основне: створення військового угруповання на території Білорусі носить наступальний характер. І друге: ми не виключаємо такого варіанту, що під виглядом навчань Захід-2017 у Білорусі будуть створені передові бази озброєння і військової техніки, що дасть РФ можливість при необхідності в короткі терміни створити нові угруповання", - підкреслив Муженко.

Крім того, він допускає збільшення чисельності угруповання.

"Активна фаза навчань планується на період з 14 по 20 вересня. Спочатку заявлялося про чисельність російського угруповання до 3 тисяч - зараз ми бачимо, що мова йде вже про 5 тисяч. А реально, я думаю, це угруповання буде значно більше. За принципом" іхтамнет ". Тим більше, що самі навчання Захід-2017 не обмежуються територією Білорусі, планується комплекс навчань: створення відповідних угруповань, передислокація військових частин, і на території Російської Федерації в тому числі, і вздовж кордону з Україною", - зазначив начальник Генштабу.

Нагадаємо, Національні збройні сили Латвії (НЗС) готові до можливих провокацій під час російсько-білоруських військових навчань "Захід".