ua en ru

Латвія допускає провокації з боку Росії під час навчань "Захід"

Латвія допускає провокації з боку Росії під час навчань "Захід" мультимедіа.міноборони.рф)

У Міноборони країни не впевнені в прозорості та відкритості майбутніх навчань

Національні збройні сили Латвії (НВС) готові до можливих провокацій під час російсько-білоруських військових навчань "Захід". Про це повідомляє латвійський портал Delfi.

Як повідомляється, Міноборони країни отримало запрошення направити на навчання 2 своїх спостерігачів. Однак, незважаючи на це, у відомстві сумніваються у прозорості та відкритості навчань.

У навчаннях, які заплановані на 14-20 вересня, візьмуть участь до 12,7 тис. солдатів. При цьому, повідомляють в Міноборони Латвії, з досвіду минулих навчань фактична кількість багаторазово вище. Крім того, офіційні представники НАТО вважають, що у навчаннях можуть взяти участь до 100 тис. військовослужбовців.

Про те, що під час навчань можливі провокації, публічно висловилися і командувач НВС Леонід Калниньш, і міністр оборони Раймонд Бергманис. У Міністерстві закордонних справ заявили, що, хоча сценарій навчань передбачає територіальну оборону Росії і Білорусії, з урахуванням агресивних сценаріїв військових навчань "Захід-2009" і "Захід 2013" головна проблема на даний момент - відсутність прозорості.

Нагадаємо, східноєвропейські країни Організації Північноатлантичного договору (НАТО) і Україна стурбовані тим, що російські військові навчання "Захід 2017" в Білорусі можуть виявитися "троянським конем", за допомогою якого Росія залишить там ввезену військову техніку.