ua en ru

Створення центру із моніторингу цін на ринку харчових продуктів дозволить уникнути різких стрибків цін, - учасник ринку

Українська торгова асоціація пропонує уряду створити центр із моніторингу цін на ринку харчових продуктів. Про це на прес-конференції повідомив президент Української торгової асоціації Ігор Баленко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, діючий механізм регулювання цін на соціально значущі продукти є неефективним. Він негативно впливає і на виробників харчових продуктів, і на торгівлю.

"Держава повинна купувати достатньо до резервного фонду різних видів соціальних продуктів ... Потрібно моніторити сусідні ринки, не тільки свій", - вважає І.Баленко.

Він відзначив, що у будь-якому випадку продукти харчування дорожчатимуть - це глобальні тенденції.

"В усякому випадку, вони не будуть рости такими стрибками, не будуть рости так швидко ... Якщо наш уряд навчиться прогнозувати наперед, створять такий моніторинговий центр, тоді таких проблем не буде", - відзначив І.Баленко.

Президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко, відзначив, що заходи зі стабілізації цін на продукти харчування завжди виконуються за рахунок виробників.

Крім того, Л. Козаченко відзначив, що Українська аграрна конфедерація та Українська торгова асоціація запропонували ввести соціальні картки для малозабезпечених верств населення.