ua en ru

Створення СП з РФ на базі НАК "Нафтогаз України" призведе до втрати газовидобувної галузі України, - Ю.Тимошенко

Створення з Російською Федерацією спільного підприємства на базі НАК "Нафтогаз України" призведе до втрати газовидобувної галузі України. Про це журналістам заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, коментуючи відповідну пропозицію прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна, передає кореспондент РБК-Україна.
"Якщо В.Янукович підпише спільне підприємство з Російською Федерацією, при чому на тих умовах, що пропонують для України, де вона ні на що не впливатиме, - ми позбудемося не лише ГТС, яка щороку приносить бюджету 3 млрд долл..., а й системи видобутку власного газу", - зазначила Ю.Тимошенко
Вона також вважає, що в такому СП українська сторона не зможе суттєво впливати на його діяльність.
Нагадаємо, 30 квітня 2010 р. в Сочі прем'єр-міністр РФ Володимир Путін запропонував об'єднати "Газпром" і "Нафтогаз Україна". 1 грудня 2010 р. голова правління "Газпрому" Олексій Міллер і міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко домовилися про створення двох спільних підприємств: з видобутку газу з вугільних пластів на території України та з розробки структури Паласу на шельфі Чорного моря. 21 грудня 2010 р. "Газпром" і "Нафтогаз України" підписали меморандум про створення спільного підприємства з видобутку метану з вугільних пластів.