ua en ru

Створення єдиного центру супроводу застрахованих іноземців під час Євро-2012 є недоцільним, - ЛСОУ

Створення єдиного координаційного центру супроводу застрахованих іноземців під час проведення фінальної частини Євро-2012 є недоцільним. Таку думку висловила президент Ліги страхових організацій України (ЛСОУ) Наталія Гудима.

«Створення єдиного координаційного центру супроводу застрахованих іноземців під час Євро-2012 викликало негативні відгуки учасників вітчизняного страхового ринку, більш того, це може призвести до небажаних наслідків з боку іноземних страхових і асистуючих компаній, які несуть відповідальність за медсупровід застрахованих. Саме в ці компанії повинні звертатися застраховані в разі настання страхової події», - вважає вона.

На думку президента ЛСОУ, створення такого центру суперечить принципам ринкового розвитку України, визначеним у програмі економічних реформ на 2010-2014 рр.

«Крім того, створення єдиного координаційного центру може призвести до порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних дій органів влади та до зловживання монопольним становищем з боку створюваного підприємства», - зазначила Гудима.

Головним аргументом проти такого центру, на думку експерта, є масовість заходів, що проводяться в рамках чемпіонату. За її словами, центр не зможе стати механізмом координації застрахованих, оскільки вимагає значного ресурсу для покриття всієї території України.

«Для інформування іноземних уболівальників Євро-2012 необхідно розмістити перелік страховиків-резидентів, які отримали ліцензії на здійснення страхування від нещасних випадків і медзатрат, на офіційних сайтах МЗС, Національного агентства з підготовки до Євро-2012, Федерації футболу України, в довіднику МОЗ для гостей чемпіонату. Такими місцями також повинні стати пункти пропуску через державний кордон», - зазначила вона.

За словами Гудими, даною інформацією матимуть можливість скористатися іноземці, які прибувають в Україну не застрахованими, і при бажанні укласти договір страхування з українською страховою компанією, або сплатити вартість отримання медичної допомоги самостійно.