ua en ru

Створення антикорупційного суду сприятиме іноземним інвестиціям в Україну, - Самуельсен

Створення антикорупційного суду сприятиме іноземним інвестиціям в Україну, - Самуельсен Фото: Андерс Самуельсен закликав Україну до створення антикорупційного суду (twitter.com/MFA_Ukraine)

Данія закликає Україну якнайшвидше створити антикорупційний суд

Притокові іноземних інвестицій в Україну сприятиме ефективна боротьба з корупцією та скоріше утворення антикорупційного суду. Про це заявив голова міністерства закордонних справ Данії Андерс Самуельсен, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для того, щоб сприяти торгівлі, потрібно зробити успішно боротись з корупцією. Саме тому, ми і сподіваємось, що в Україні з’явиться спеціалізований антикорупційний суд. Якщо боротьба з корупцією буде успішною, це сприятиме притокові іноземних інвестицій в економіку України", - заявив Самуельсен.

Голова МЗС України Павло Клімкін відзначив позитивну динаміку в економічній співпраці між країнами та підкреслив, що сьогодні в Україні працює більше 80 данських компаній.

"Важливо, що успішно розвивається економічна співпраця України та Данії. У нас є значний плюс у товарообігу, але сенс не в цьому, а в данських інвестиціях. В Україні працює більше 80 компаній з Данії. Я б хотів, щоб це було 800 данських компаній", - додав Клімкін.

Нагадаємо, під час візиту до України у середу, 21 лютого, Андрес Самуельсен зазначив, що урядом Данії буде виділено 65 мільйонів євро на програму підтримки України в сфері дотримання прав людини, демократії та сталого економічного розвитку.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що у червні в Копенгагені відбудеться міжнародна інвестиційна конференція - Ukraine Reform Conference, на якій обговорюватимуться подальші кроки у впровадженні антикорупційної реформи, а також питання розвитку економіки держави.