ua en ru

Данія надасть Україні 65 млн євро на програму економічного розвитку

Данія надасть Україні 65 млн євро на програму економічного розвитку Фото: Андерс Самуельсен, міністр закордонних справ Данії (kmu.gov.ua)

Данія зацікавлена в реформах в Україні

Урядом Данії буде виділено 65 мільйонів євро на програму підтримки України в сфері дотримання прав людини, демократії та сталого економічного розвитку. Про це заявив міністр закордонних справ Данії Андрес Самуельсен, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за його словами Данія по-сусідськи готова допомогти Україні з дотриманням прав людини, демократією та формуванням стійкого економічного зростання.

"Я офіційно оголошую про початок нової програми данської сусідства в Україні. Програма передбачає виділення Україні 65 мільйонів євро на роботи в таких галузях, як права людини, демократія і стале економічне зростання", - заявив Самуельсен.

За його словами, зазначена програма є продовженням тривалого партнерства між Україною і Данією. Тому Україна є однією з усього лише двох пріоритетних країн, які беруть участь у програмі.

"Для Данії і для Європи стратегічно важливим є те, щоб нова Україна отримала успіх у процесі реформ. Для цього їй потрібна міжнародна підтримка", - додав він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, обсяг отриманої Україною міжнародної технічної допомоги в 2017 році склав 924,32 млн доларів, що на 321 млн доларів менше, ніж у минулому році (1,25 млрд доларів).