ua en ru

Створена робоча група по підготовці законодавчої місцевих виборів, - Князевич

Створена робоча група з підготовки місцевих виборів, яка систематизує всі пропозиції і поправки до виборчого законодавства. Про це в ході засідання круглого столу заявив голова комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Згідно з розпорядженням голови Верховної Ради, створено робочу групу з підготовки законодавства для проведення виборів депутатів на місцях... До групи увійшли народні депутати, міністр юстиції, представили ЦВК, а також ряд громадських організацій зі спостереження за проведенням виборів... На першому засіданні цієї групи на чолі зі спікером парламенту було прийнято рішення про те, щоб комітет з питань правової політики та правосуддя забезпечить аналіз і систематизацію наданих пропозицій від громадських ініціатив щодо напрацювання змін до чинного закону або ж для підготовки нового закону про вибори на місцевому рівні", - заявив Князевич.

Він зазначив, що комітет до кінця минулого тижня постійно отримував такі рекомендації від громадських ініціатив та організацій, які забезпечують моніторинг виборчого процесу.

"Ці пропозиції, поправки і рекомендації щодо підготовки виборчого законодавства будуть сьогодні підсумовані і систематизовані, щоб почати таку законодавчу підготовку", - Князевич.

У свою чергу, член комітету Леонід Ємець додав, що депутати обмежені в часу для підготовки і прийняття необхідних змін в закон про вибори.
"У коаліційній угоді також передбачено, що вибори на місцевому рівні повинні пройти в жовтні поточного року. І не пізніше", - нагадав Ємець.

Депутат зазначив, що у коаліції раніше також були досягнуті домовленості про проведення виборів у великих містах у два тури: "Щоб надалі не повторювалася історія, як це свого часу було з Черновецьким (мером Києва - ред.)".

Також, за його словами, необхідно повернути повноваження районним радам, що також слід передбачити у змінах законодавства.

Нагадаємо, раніше міський голова заявляв, що законопроект про місцеві вибори повинні внести в Раду до кінця квітня.