ua en ru

Сукупний обсяг угод M&A у світі в IV кварталі 2011 р. скоротився на 14%, - Ernst & Young

Сукупний обсяг угод M&A у світі в IV кварталі 2011 р. скоротився на 14% порівняно з попереднім кварталом цього року і на 18% у порівнянні із четвертим кварталом 2010 р. Такі дані містяться в огляді ринку угод злиття і поглинання, підготовленому Ernst & Young.
Експерти відзначають падіння кількості угод злиття і поглинання (M&A) та їх вартості практично у всіх сегментах ринку та регіонах світу
Єдиною галуззю, в якій спостерігалося зростання угод M&A у жовтні-грудні 2011 р. як за кількістю, так і за вартістю, стало автомобілебудування.
По всьому світу активність у сфері угод M&A в четвертому кварталі нинішнього року впала порівняно з третім, хоча обсяг угод в Азії і на Близькому Сході дещо пом'якшив загальну картину. Найбільший спад був відзначений в Центральній і Східній Європі і Океанії - в обох регіонах він перевищив 50%.
Криза в єврозоні продовжує чинити істотний вплив на розвиток ситуації в країнах Західної Європи, в яких кількість угод впала на 18%, а їх вартість - на 22%, що більше падіння аналогічних показників у країнах Північної Америки (14% і 21% відповідно).
Як стверджує Девід Мюррей, керівник практики консультаційних послуг із супроводу угод Ernst & Young: "Скорочення кількості та вартості угод у світі викликане, перш за все, невпевненістю з приводу ситуації в єврозоні у зв'язку з триваючою там кризою і тим впливом, яку вона робить на всю світову економіку".
Огляд ринку M&A (M&A Tracker) складається компанією Ernst & Young у співпраці з Центром досліджень угод злиття і поглинання (M&A Research Centre, MARC) на базі Школи бізнесу ім. Дж. Каса при Лондонському міському університеті. При підготовці огляду використовуються дані з шести джерел (Bloomberg, CapitalIQ, Dealogic, Mergermarket, Thomson і Zephyr) про щоквартальні показники активності на ринку злиттів і поглинань.