ua en ru

Рада міністрів Криму затвердила заходи із підготовки та проведення курортного сезону 2010 р.

Рада міністрів Автономної республіки Крим (АРК) затвердила заходи із підготовки та проведення курортного сезону 2010 р. Відповідну постанову від 31 березня 2010 р. № 121 опублікована на сайті Ради міністрів АРК.

Зокрема, Рада міністрів доручила виконкомам сільських, селищних, міських рад, РДА в Криму в період курортного сезону організувати проведення контрольних заходів щодо виявлення фактів використання земель державної і комунальної власності фізичними і юридичними особами без документів, що встановлюють право, а також вживати заходів для забезпечення безкоштовного і безперешкодного доступу відпочиваючих і жителів АРК на комунальні пляжі. При укладенні договорів оренди пляжних територій буде передбачено стягування плати тільки за додаткові послуги із прокату пляжного устаткування.

Протягом 2010 р. ДП "Кримський науково-виробничий центр стандартизації, метрології і сертифікації" посилить держнагляд за якістю харчової продукції на підприємствах курортно-туристського комплексу, що здійснюють виробництво, зберігання і оптову реалізацію продукції.

Виконкоми сільських, селищних, міських рад, РДА в Криму вживуть заходів із недопущення викупу, передачі в оренду юридичним і фізичним особам, різним організаціям і установам, спортивним товариствам, приватним особам рятувальних станцій, відомчих рятувальних постів, комунальних рятувальних формувань і служб без реєстрації в ГУ МНС України в Криму і дозволу Держприкордонслужби України.

Кримська республіканська санітарно-епідеміологічна станція, виконавчі комітети міських рад, РДА в Криму вживуть заходів для того, що не допустити функціонування санаторно-курортних і оздоровчих установ, відкриття літніх майданчиків громадського харчування, інших об'єктів громадського харчування і торгівлі, без рішення питань централізованого водозабезпечення, водовідведення і скидання стічних вод.

У червні-серпні 2010 р. будуть введені 60 пар додаткових потягів далекого проходження.

У липні-серпні 2010 р. буде відкрито додатково не менше 50 залізничних квиткових кас.

У червні-серпні ц.р. робота авіакас буде переведена на літній режим роботи (8:00 - 20:00 у містах і селищах і з 6:30 - 21:30 в аеропорту).

Рада міністрів Криму доручила Міністерству транспорту і зв'язку АРК, Євпаторійському, Феодосії, Ялтинському морським торговим портам забезпечити у період літньої навігації роботу не менше 11 пасажирських суден місцевих морських ліній.

У травні-вересні 2010 р. повинно бути збільшено в 1,5 рази кількість автобусних рейсів із м. Сімферополя в курортні регіони Криму.

Рада міністрів Криму також доручила вжити заходів зі збереження стабільної ситуації на споживчому ринку Автономії та із забезпечення безперебійного постачання населенню і громадянам, які прибувають на відпочинок, соціально значущих продуктів харчування у достатній кількості, асортименті і за доступними цінами.

Виконкомам сільських, селищних, міських рад, РДА в АР Крим доручено організувати діяльність робочих груп із контролю за дотриманням дисципліни цін на продовольчі товари та їх наявністю у торговій мережі.