ua en ru

В Росії хочуть визнати екстремізмом заперечення "референдуму" у Криму

В Росії хочуть визнати екстремізмом заперечення "референдуму" у Криму Фото: у Росії "заперечення референдуму в Криму" запропонували вважати екстремізмом

У Раді Федерації Росії вважають, що потрібно подбати про юридичну точності та прозорості формулювань

У Раді Федерації Росії готові підтримати пропозицію про визнання екстремізмом заперечення підсумків "референдуму про приєднання Криму до РФ", але з застереженнями. Про це повідомив журналістам голова комітету Ради Федерації Росії з міжнародних справ Костянтин Косачов, передають РИА Новости.

"Цю ідею можна підтримати, але за умови, що вдасться дуже чітко прописати параметри і процедуру того, що саме можна вважати спробами фальсифікації історії і, зокрема, "референдуму в Криму", — сказав Косачов журналістам.


На його думку, російську історію необхідно "захищати", проте, приймаючи відповідні закони, необхідно подбати про юридичну точності та прозорості формулювань.

"Якщо ми зможемо встановити чітку систему градацій оцінок, то це речення можна підтримати", — вважає Косачов.

Нагадаємо, раніше глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін запропонував визнати екстремізмом заперечення підсумків "всенародного референдуму про приєднання Криму до РФ". Він пояснив пропозицію спробами сформувати антиросійські настрої в Криму шляхом фальсифікації і спотвореної трактування сучасних подій, зокрема — підсумків кримського референдуму.