ua en ru

У раді федерації РФ допускають участь США у протестах в Єревані

У раді федерації РФ допускають участь США у протестах в Єревані Фото: Ігор Морозов

Нинішні події у Вірменії "один в один" повторюють першу фазу Евромайдана, впевнені в СФ РФ

Член комітету російської Ради Федерації з міжнародних справ Ігор Морозов вважає, що Вірменія близька до державного перевороту з застосуванням вогнепальної зброї, а також допустив можливість участі США у протестах в Єревані. Про це він заявив сьогодні, повідомляє "РИА Новости".

"Вірменія близька до державного перевороту з застосуванням вогнепальної зброї. Це відбудеться, якщо президент країни Серж Саргсян не витягне уроків з української Майдану і не зробить відповідні висновки", - сказав Морозов.

За його словами, нинішні події у Вірменії "один в один" повторюють першу фазу українського Евромайдана. "Тоді українська опозиція теж відмовилася від зустрічі з президентом Віктором Януковичем і почала апелювати до європейської спільноти, також перед мітингувальниками стали виступати які приїжджають з Європи політики", - нагадав сенатор.

Член СФ вважає, що американське посольство у Вірменії активно бере участь у нинішніх подіях в Єревані.

"Треба при цьому відзначити, що диппредствительство США у Вірменії є одним з найбільших представництв США за кордоном, за чисельністю співробітників воно на другому місці після диппредставництва США в Іраку, хоча Вірменія - це дуже невелика країна", - сказав Морозов.

Нагадаємо, 23 червня на світанку поліція Вірменії розігнала сидячий пікет на проїжджій частині проспекту Баграмяна в центрі Єревану. Незабаром протестують проти підвищення тарифів на електроенергію знову вийшли на проспект і зараз залишаються там.