ua en ru

Радники Трампа лобіювали в США інтереси Партії регіонів, - AP

Радники Трампа лобіювали в США інтереси Партії регіонів, - AP Фото: Манафорт керував операцією з лобіювання в США інтересів ПР

Вони намагалися отримати позитивне висвітлення в ЗМІ українських чиновників часів Януковича і підривали симпатії американців до Тимошенко

Керівництво передвиборної кампанії кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа організовувало таємну операцію з лобіювання у Вашингтоні від імені Партії регіонів. Про це повідомляє AP з посиланням на електронні листи, які знаходяться в розпорядженні агенції.

Таким чином, вони намагалися вплинути на американську громадську думку на користь проросійського уряду України.


Голова штабу Трампа Пол Манафорт і його заступник Рік Гейтс ніколи не повідомляли про свою роботу в якості "іноземних агентів", як того вимагає федеральний закон.

Лобіювання включало в себе спроби отримати позитивне висвітлення в ЗМІ українських чиновників часів екс-президента України Віктора Януковича, зокрема у The New York Times, The Wall Street Journal і The Associated Press.

Ще однією метою лобіювання був підрив симпатії американського суспільства до "суперника" Януковича - Юлії Тимошенко, яка на той момент перебувала у в'язниці. У той час як європейські та американські лідери тиснули на українську владу, щоб звільнити Тимошенко.

Як йдеться у повідомленні, Гейтс особисто керував роботою двох відомих вашингтонських фірм Mercury LLC і Podesta Group Inc, які займалися цим питанням. На той момент він працював на політичну консалтингову фірму Манафорта.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава штабу Трампа допоміг ПР перевести 2,2 млн доларів лобістам у США.