ua en ru

Росія може намагатися блокувати особисті зустрічі лідерів "нормандської четвірки", - Геращенко

Росія може намагатися блокувати особисті зустрічі лідерів "нормандської четвірки", - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Віце-спікер Верховної Ради анонсувала зустріч політичних радників лідерів "нормандської четвірки" у серпні

Однією з тем зустрічі в "нормандському форматі" на рівні політичних радників в серпні буде обговорення підготовки до можливої зустрічі лідерів країн четвірки. Про це повідомила перший заступник спікера Верховної ради Ірина Геращенко в ефірі "5 каналу".

"Поки мова йде про особисту зустріч у серпні політичних радників президентів, і ключовою темою цієї зустрічі буде виконання тих домовленостей і тих сигналів, які прозвучали під час телефонного контакту лідерів Нормандського формату, зокрема, це і стабілізація безпекової ситуації на Донбасі, але звичайно і підготовка до такої можливої зустрічі лідерів. Я не виключаю", - зазначила вона.

Водночас, на думку віце-спікера, Росія може намагатися блокувати особисті зустрічі лідерів.

"Я не виключаю, що гра Кремля полягає в тому, що Німеччина заходить у вибори, які у них у вересні, і можливо РФ намагається блокувати ці особисті зустрічі... Мені здається, що Росія намагалася поставити на паузу нормандський формат, з огляду на вибори у Франції, з огляду на вибори в Німеччині, бо там потрібно відповідати на дуже неприємні питання, щодо ситуації з безпекою на Донбасі, щодо причетності російської армії і зброї до цього конфлікту", - додала Геращенко.

Нагадаємо, під час телефонних переговорів у липні лідери України, Франції, Німеччини і Росії підтвердили необхідність реалізації Мінських домовленостей в повному обсязі.