ua en ru

Радник президента назвав можливі варіанти російської агресії в Україні

Радник президента назвав можливі варіанти російської агресії в Україні Фото: Володимир Горбулін розповів про три сценарії російської агресії в Україні

Йдеться про військовий наступ, десуверенізацію і замороження конфлікту

Україна повинна розраховувати на свої сили у конфлікті з Російською Федерацією, оскільки Європа намагається уникнути протистояння, а США зайняті своїми внутрішніми проблемами. Про це заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень радник Президента України Володимир Горбулін, передає "5 канал".

"Цивілізована Європа намагається будь-якою ціною уникнути конфлікту і залишитися у своєму комфортному невіданні. Америка, схоже, на деякий час абстрагується від своїх амбіцій і зобов'язань і зосереджується на внутрішніх конфліктах. Тому головна наша ставка - це власні сили, наша рішучість і правда ", - сказав він.

За його словами, є кілька сценаріїв розвитку ситуації, які може намагатися реалізувати Кремль.

"Сценарій умовно назвемо "Битва": це може бути наступ збройних формувань з Донбасу, підтримуваних російськими військами з усіх можливих напрямків", - сказав він.

Другий сценарій для України називається "Ультиматум" і стосується федералізації і фактичної десуверенізації України. Третій сценарій "Деградація" означає "перетворення України в сіру зону, нічийну територію нестабільності та замороженого конфлікту, приречену на поступову деградацію".

"Який із цих сценаріїв буде реалізований, ми сьогодні не знаємо, але повинні бути готові до будь-якого з них. Гібридна війна відкрила нам очі на реальність. Ми твердо дивимося на речі і навчилися за красивими словами бачити прагматичні інтереси сторін конфлікту", - упевнений радник президента.

Нагадаємо, радник Порошенко розповів, як відповісти на агресію Росії.