ua en ru

У Раді НБУ констатували завершення процесу очищення банківського сектору

У Раді НБУ констатували завершення процесу очищення банківського сектору Фото: засідання Ради НБУ (Facebook Богдана Данилишина)

У першому півріччі 2018 року жоден банк не був визнаний неплатоспроможним

В Україні завершився процес очищення банківського сектору. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Ради Національного банку України сьогодні, 26 вересня 2018 року, повідомив у Facebook глава Ради НБУ Богдан Данилишин.

Як зазначається, наразі в Україні розпочався процес відновлення та подальший розвиток банківської системи.

"Рада підкреслила, що на сьогодні завершився процес очищення банківського сектору і розпочато процес відновлення та подальший розвиток банківської системи. У першому півріччі 2018 року жоден банк не був визнаний неплатоспроможним, що зафіксовано вперше від початку кризи 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що після завершення очищення банківського сектору банки демонструють стабілізацію діяльності.

"Переважна частина банків є операційно прибутковою, значна частина кредитного ризику зарезервована, кредитування поступово відновлюється, проводиться робота з проблемними та непрофільними активами. Національний банк працює над вирішенням накопичених за минулі роки проблем банківської системи, що дозволить посилити стійкість банків до можливих шоків", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) заклав до нової програми співпраці з Україною інвестиції в енергетику і банківський сектор.

Також повідомлялося, що у НБУ зазначали, що сприятливі макроекономічні умови та відсутність помітних потрясінь забезпечили стабільну роботу банківського сектору в I півріччі 2018 року.