ua en ru

У Раді Європи розповіли про головне розчарування у роботі українського парламенту в 2016

У Раді Європи розповіли про головне розчарування у роботі українського парламенту в 2016 Фото: Верена Тейлор (mfa.gov.ua)

На думку Тейлор, конвенцію все-таки буде ратифіковано

Керівник офісу генерального директорату програм Ради Європи Верена Тейлор заявила, що одним із розчарувань у минулому році для неї стало те, що Верховна Рада України не ратифікувала Стамбульську конвенцію щодо домашнього насильства й насильства проти жінок. Про це вона сказала в інтерв’ю виданню "Урядовий кур’єр".

"Одним із розчарувань минулого року для мене стало те, що Верховна Рада не ратифікувала Стамбульську конвенцію щодо домашнього насильства й насильства проти жінок… Сподіваюся, що нератифікація Стамбульської конвенції – це не системна політика, а просто опір консервативних людей у Верховній Раді", - підкреслила Тейлор.

На її думку, конвенцію все-таки буде ратифіковано.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що у парламенті триває підготовка до ратифікації Стамбульської конвенції про запобігання насильства щодо жінок та домашнього насильства і боротьбі з цими явищами.

У листопаді 2016 року ВР відправила на доопрацювання в профільний комітет законопроект №0119 "Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству над жінками та домашнього насильства і боротьбу з цими явищами" (Стамбульська конвенція). За таке рішення проголосували 249 парламентарів.