ua en ru

Парламент готується до ратифікації Стамбульської конвенції, - Климпуш-Цинцадзе

Парламент готується до ратифікації Стамбульської конвенції, - Климпуш-Цинцадзе Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе (kmu.gov.ua)

Над документом працює робоча група у Раді

У Верховній Раді триває підготовка до ратифікації Стамбульської конвенції про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами. Про це сьогодні під час брифінгу заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ведеться робота у парламенті робочої групи над тим, щоб підготуватися до ратифікації, зокрема Стамбульської конвенції", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

За словами віце-прем'єра, також парламент зараз працює над виконанням директив щодо забезпечення гендерної рівності, передбачених угодою про асоціацію України та Європейського Союзу. Климпуш-Цинцадзе також зазначила, що серед пріоритетів партнерства для України залишається інтеграція з НАТО.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року Рада відправила на доопрацювання в профільний комітет законопроект №0119 "Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству над жінками та домашнього насильства і боротьбу з цими явищами" (Стамбульська конвенція). За таке рішення проголосували 249 парламентарів.

Стамбульська конвенція була підписана від імені України 7 листопада 2011 року.