ua en ru

У Раді Європи відкидають звинувачення Авакова

У Раді Європи відкидають звинувачення Авакова Рада Європи відкинула звинувачення Арсена Авакова в необ'єктивності

Голова Міжнародної консультативної групи Ради Європи Ніколя Братца відкидає звинувачення на адресу групи, висловлені раніше міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим. Про це він сказав сьогодні в Страсбурзі, представляючи на засіданні Комітету міністрів Ради Європи доповідь консультативної групи про розслідування подій на Майдані в Києві у 2013-2014 р, передає прес-служба ЄС.

"Як стає абсолютно зрозуміло після читання доповіді, не наша група першою поскаржилася на відсутність співпраці з боку міністерства. Це була скарга, неодноразово подана в письмовому вигляді, на прес-конференціях і безпосередньо представникам групи з боку представників Генеральної прокуратури", - заявив Братца.

Він зазначив, що в цих скаргах були представлені конкретні приклади відсутності такого співробітництва, які мали серйозний вплив на прогрес і ефективність розслідувань подій на Майдані.

"У протиріччі із заявами міністра, група зустрічалася з представниками міністерства кілька разів. На цих зустрічах, а також у письмових питаннях група піднімала питання критики з боку Генеральної прокуратури. На жаль, як це зазначено в доповіді, вона не отримала задовільних відповідей, які дозволили б розвіяти чітке враження відсутності ефективної співпраці", - додав Братца.

Нагадаємо, в кінці березня в Раді Європи констатували відсутність прогресу в розслідуванні подій на Майдані.

Міжнародна консультативна група була створена за ініціативи Генерального секретаря Ради Європи Торбйорна Ягленда для спостереження за відповідністю розслідувань подій на Майдані і в Одесі положенням Конвенції з прав людини. У першій частині доповіді, представленої в Києві 31 березня, відзначається, що Києву не вдалося дотриматися положення Конвенції прав людини при розслідуванні злочинів, пов'язаних з подіями на Майдані.

Після цього глава МВС України Арсен Аваков назвав звинувачення з боку групи необґрунтованими і висловив недовіру її учасникам.