ua en ru

За порадами Сороса кредиторам списати борги України стоять його комерційні інтереси, - Медведчук

За порадами американського мільярдера Джорджа Сороса міжнародним кредиторам списати борги України стоять комерційні інтереси мільярдера. Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Великий філантроп" закликає кредиторів списати нашій країні борги і нарікає, що в переговорах з кредиторами про реструктуризацію зовнішнього боргу не вистачає третього учасника, який спонукав би сторони до примирення (очевидно, маючи на увазі себе - лобіста і адвоката уряду євроінтеграторів", - зауважив Медведчук.

Він підкреслює, що закликаючи інвесторів вкладати в українську економіку гроші, а кредиторів - списувати Україні борги, сам мільярдер не поспішає жертвувати кошти на порятунок країни.

"Зате "реформаторам-камікадзе", які готові пустити з молотка державне майно, напевно стане в нагоді. Крім того, слід враховувати і особисті комерційні інтереси мільярдера і пам'ятати: він завжди там, де можливі великі фінансові спекуляції, і ніколи нічого не робить, якщо не впевнений в отриманні прибутку (точніше - надприбутку). Тому-то й насторожують його ідеї приватизації українського енергосектору, аграрні або інфраструктурні проекти. Втім, мільярдер і не приховує справжніх цілей своїх інвестиційних планів. Саме тому ідея Сороса реформувати український енергоринок викликає серйозні сумніви в тому, що від цього виграє український народ, а не американський мільярдер", - пояснив політик.

За словами Медведчука, Сорос ніколи не приховував свого інтересу до українського енергосектору, а "нинішній прозахідний режим готовий швидше ущемити інтереси українців, ніж відмовити всесвітньо відомому біржовому спекулянту".

"Безкоштовні поради Сороса, як і горезвісний сир в мишоловці, обходяться дуже дорого тим, хто їм слідує. Тому й не викликає сумнівів, що за порадами міжнародним кредиторам списати борги Україні стоять особисті комерційні інтереси мільярдера", - додав політик.