ua en ru

Рада повернеться до питання про е-декларуванні не раніше травня, - нардеп

Рада повернеться до питання про е-декларуванні не раніше травня, - нардеп Фото: Вадим Денисенко (УНІАН)

Депутати могли проголосувати за відстрочку на три місяці

Народні депутати зможуть повернутися до розгляду питання про скасування електронного декларування не раніше травня. Про це повідомив представник Уряду в парламенті, народний депутат від фракції "Блоку Петра Порошенко" Вадим Денисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз потрібно вносити новий законопроект. Тому при всіх розкладах, я не вірю в те, що раніше травня до цього можна буде повертатися", - заявив Денисенко.

Він зазначив, що у вівторок депутати могли відстрочити подачу декларацій хоча б на три місяці.

"З моєї точки зору, сьогодні не було бажання у залі для того, щоб з'явився консенсус в цьому питанні. За відстрочку на три місяці - взагалі, для мене загадка, чому за це не проголосувати? Я розумію, що одні мають один законопроект, інші – другий, але можна було б хоча б відкласти це питання", - додав він.

На думку Денисенка, не скасоване декларування для громадських активістів не призведе до санкцій для України з боку країн ЄС.

"Я вважаю, що ніяких санкцій не повинно бути. Не потрібно розповідати про те, що ця історія повинна забрати в українців безвиз. Безвиз для сорока мільйонної країни і декларації для 200 людей – різні речі. Давайте знайдемо консесус в залі. Я вірю, що його ще можна знайти", - додав він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Верховна рада України на засіданні 3 квітня відмовилася включати до порядку денного скасування електронного декларування для громадських активістів, які займаються антикорупційними розслідуваннями