ua en ru

Рада суддів на найближчому засіданні обговорить резонансні ДТП з суддями

Рада суддів на найближчому засіданні обговорить резонансні ДТП з суддями Фото: ДТП з суддями обговорять на Раді суддів України (РБК-Україна)

У Раді суддів відреагували на ДТП з п'яним суддею в Києві

Рада суддів України на найближчому засіданні 12 січня 2018 року обговорить останні резонансні ДТП з суддями. Про це йдеться в повідомленні прес-служби органів суддівського самоврядування.

Зокрема, в раді нагадали про ДТП за участю судді Васильківського міськрайонного суду Сергія Корнієнка, в результаті якого загинула людина, а також про аварію на Житомирській трасі в Києві, у вчиненні якої підозрюється суддя Києво-Святошинського суду Дмитро Усатов.

"І, якщо перший випадок можна розцінювати як збіг трагічних обставин, то другий свідчить про наявність серйозної проблеми зі зловживанням алкоголем суддею і управлінням автотранспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. На найближчому засіданні Радою суддів України буде проведено ретельне вивчення ситуації з подальшим реагуванням у відповідності з законами України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Києва відкрила справу за фактом ДТП за участю судді Усатова Дмитра. Спеціальний прилад показав у імовірного винуватця аварії концентрацію алкоголю в 1,52 проміле.