ua en ru

Рада НБУ схвалила кандидатуру Смолія на посаду голови Нацбанку

Рада НБУ схвалила кандидатуру Смолія на посаду голови Нацбанку Фото: Яків Смолій (НБУ)

Також Рада схвалила звіт правління НБУ про діяльність у 2017 році

Рада Національного банку України схвалила кандидатуру в. о. голови НБУ на пост глави регулятора. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

Як повідомляється, Рада звернулася до парламенту з проханням також підтримати призначення Смолія.

"Рада НБУ звернулася до парламенту України щодо підтримки подання президента України на призначення Якова Смолія головою правління Національного банку України", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, голова ради Богдан Данилишин охарактеризував охарактеризував діяльність претендента на пост глави НБУ як реформаторську, підкреслив його високопрофессиональные і моральні якості, а також заявив, що Смолій стане гарантом незалежності НБУ і створить всі умови для виконання основних пріоритетних цілей регулятора.

Крім того, рада на своєму засіданні заслухала та схвалила звіт правління Національного банку щодо виконання Основних засад грошово-кредитної політики в 2017 році.

На підставі аналізу наданого звіту, Рада НБУ надав рекомендації Нацбанку та Кабінету міністрів України.

Рада також відзначила поліпшення окремих показників банківського сектора.

Рада Національного банку вважає за необхідне забезпечення подальшого розвитку співробітництва регулятора з урядом та іншими органами виконавчої влади у розвитку відповідних інституційних умов ефективного досягнення та підтримки цінової стабільності в державі, у тому числі в частині прогнозування макроекономічних показників

Нагадаємо, Рада Національного банку України критично ставиться до рішення Нацбанку про підвищення облікової ставки до 16% річних.