ua en ru

Рада НАТО створює трастовий фонд для підтримки реформ оборонного сектору України

Рада НАТО на рівні глав Міністерств закордонних справ північноатлантичного альянсу оголосив 25 червня про створення трастового фонду для підтримки реформ оборонного сектора в Україні.

Рада НАТО на рівні глав Міністерств закордонних справ північноатлантичного альянсу оголосив 25 червня про створення трастового фонду для підтримки реформ оборонного сектора в Україні. Про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, передає прес-служба НАТО.

"Міністри провели переговори з українським колегою Павлом Климкиным і схвалив пакет додаткових заходів по зміцненню здатності України захищати себе. Це включає в себе створення нових цільових фондів для підтримки оборони потенціалу в таких важливих сферах, як логістика, командування та управління, кибербезопаность, а також сприяння звільненим у запас військових в адаптації до цивільного життя ", - йдеться в повідомленні.

Міністри також обговорили шляхи зміцнення співпраці з партнерами по всьому світу і зміцненню здатності НАТО для надання допомоги партнерам, що потребують допомоги в області оборони і сектору безпеки реформ.

"Ми домовилися, що Альянс буде надавати таку підтримку більш систематично і більш швидко", - додав Расмуссен.